Aer condiționat

Statul îndelungat în încăperi în care aerul condiționat nu are nivelul optim de umiditate face ca suprafaţa ochilor să se usuce. Află ce afecțiuni pot fi cauzate de aerul condiționat și încălzirea centrală și ce poți face pentru a îmbunătăți confortul vizual.

Când aerul este prea rece

Aerul condiționat oferă confort în zilele caniculare, scade temperatura aerului și îl usucă în același timp. Rezultatul șederii lungi și frecvente în încăperi răcite artificial este uscarea suprafeței ochilor, înroșirea acestora, pruritul și durerea. Având în vedere că aerul condiționat este prezent în mod constant vara – la birou, mașină sau transport în comun – cu atât este mai mare probabilitatea ca afecțiunile să înceapă să se agraveze, interferând cu activitățile de zi cu zi. De ce se întâmplă asta?

Sindromul de ochi uscat – munca in birou

În mediul de lucru, la birou, ochii noștri nu sunt expuși doar uscăciunii cauzate de utilizarea aerului condiționat, ci și de alți factori. Lucrând în fața computerului, începem să clipim mai puțin și, ca urmare, ochii noștri nu mai sunt hidratați corespunzător. Senzația de oboseală și durere la nivelul ochilor este exacerbată de iluminarea prost aleasă și de contactul limitat cu lumina naturală. Unele obiceiuri și activități legate de stilul nostru de viață contribuie, de asemenea, la agravarea simptomelor: fumatul, alimentația nesănătoasă, pilulele contraceptive și alte medicamente, cât și corectarea necorespunzătoare a defectelor de vedere.

Prea cald – nu-i bine

Nu doar prea rece, ci și aerul prea cald poate irita ochii și îi poate usca. Temperatura din interior (fie la birou sau acasă) nu trebuie să fie prea ridicată. Merită să pui un termometru în cameră și să verifici câte grade sunt când radiatorul este încălzit. Nu subestima parametrii recunoscuți ca fiind corecți!

Temperatura optimă în interior este în jur de 20-22 ° C, iar în dormitor temperatura mai scăzută (în jur de 18 ° C) va fi și mai bună. Când este mai cald în încăperi, atunci umiditatea aerului scade sub 30%, ceea ce poate duce la afecțiuni neplăcute: oboseală, durere, roșeață și mâncărime ale ochilor. Nivelul optim de umiditate a aerului este de 45–55%, așa că atunci când caloriferele se încălzesc, atârnă de ele un umidificator ceramic. De asemenea, în timpul sezonului de încălzire, nu uita să ventilezi în mod regulat încăperile.

Ce altceva poți face?

Dacă ai sindromul de ochi uscat din cauza lucrului pentru un timp îndelungat în birou, ar trebui să ai grijă de igiena muncii. Dacă lucrezi în fața unui computer, ia pauze și ține cont de distanța dintre ochi și monitor. Verifică dacă locul de muncă este iluminat corespunzător. Dacă este posibil, oprește aparatul de aer condiționat și deschide larg fereastra, iar dacă acest lucru nu este posibil, încearcă să stai cât mai departe de aparatul de aer condiționat. Utilizează în mod regulat lacrimi artificiale pentru a hidrata corneea și conjunctiva ochiului, oferindu-ți o senzație de ușurare. Asigură-te că alegi preparate fără conservanți. Dacă ai o deficiență de vedere, mergi la un oftalmolog pentru a verifica dacă lentilele sunt montate corect

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe