Cum să instilezi corect picăturile

Instilarea ochilor este uneori dificilă – este dificil să poziționezi sticla astfel încât picătura să ajungă la ochi – dacă atingi ochiul cu vârful picurătorului poate fi neplăcut sau poate produce leziuni. Este necesară o tehnică adecvată a picurării în ochi pentru a asigura siguranța și eficacitatea medicamentelor administrate. Așadar, cum să-ți instilezi corect ochii?

Citește întotdeauna prospectul!

Citește întotdeauna prospectul înainte de a utiliza picături pentru ochi, unguente sau geluri. Indicațiile și contraindicațiile cuprinse în prospect, diverse avertismente și precauțiile necesare ne permit să apreciem dacă un anumit preparat ne va fi potrivit.

Asigură-te că acorzi atenție sfaturilor privind depozitarea corectă a preparatelor.

Acordă atenție condițiilor în care medicamentul (preparatul) trebuie păstrat. Unele medicamente oftalmice trebuie refrigerate, altele pot fi lăsate la temperatura camerei. Protejează întotdeauna medicamentul atât de îngheț, cât și de încălzire excesivă (de exemplu, peste 25 ° C). Depozitarea necorespunzătoare a picăturilor le poate schimba proprietățile!

Respectă data de expirare a preparatului (și cea din momentul deschiderii acestuia)!

Fiecare medicament sau preparat are propria sa dată de expirare, strict definită, ștampilată pe ambalaj. Aceasta este data până la care un anumit preparat poate fi păstrat înainte de deschidere. Deschiderea și utilizarea oricărui preparat, inclusiv a celor oftalmice, după data de expirare poate face tratamentul ineficient și poate provoca, de asemenea, reacții adverse. În plus, preparatul are un anumit termen de valabilitate din momentul deschiderii. Acesta este momentul în care avem garanția că un anumit preparat funcționează corect și că este steril. Picăturile fără conservanți în flacoane de unică folosință (minimins) nu pot fi păstrate după deschidere. Fiola deschisă după instilare trebuie aruncată, chiar dacă nu a fost folosit întregul conținut. Picăturile în sticle reutilizabile, cu sau fără conservant, trebuie, de asemenea, utilizate într-o perioadă de timp strict definită după deschidere. În cazul picăturilor pentru ochi, este de obicei de la 4 săptămâni până la 6 luni. După deschiderea picăturilor pentru ochi, e bine să scrii data deschiderii pe ambalaj.

Nu atinge niciodată vârful dozatorului de ochi și nu-l atinge cu degetele!

Majoritatea flacoanelor de picături oftalmice nu sunt complet protejate împotriva pătrunderii microorganismelor patogene în ele. Atingerea vârfului picurătorului poate provoca suprainfectarea picăturilor și a ochiului.

Acordă atenție modului de utilizare a preparatului.

Amintește-ți că eficacitatea medicamentului și, prin urmare, eficacitatea tratamentului, depinde de tehnica corectă de instilare oculară.

Tehnica de instilare corectă a ochiului:

• În primul rând, spală-ți bine mâinile.
• Pune-ți degetul arătător al mâinii stângi sub marginea pleoapei inferioare (din partea exterioară, temporală) și trage ușor pleoapa în jos pentru a forma un buzunar.
• Înclină capul pe spate, privește în sus și, în același timp, plasează sticla sau tubul vertical deasupra ochiului cu cealaltă mână.
• Fără a atinge vârful picurătorului, nu pune mai mult de o picătură de preparat în „buzunarul” din pleoapă în partea sa temporală.

Amintește-ți că nu trebuie să pui picăturile în colțul de lângă nas, deoarece aici este canalul lacrimal, prin care agentul administrat va curge în jos în nas și gât, iar medicamentul nu va rămâne în concentrația necesară pe suprafața ochiul – este posibil să nu funcționeze corect!

Imediat după ce ai pus picăturile, închide pleoapele timp de 1-2 minute. Poți apăsa ușor pleoapele închise cu degetul arătător chiar lângă colțul nazal al nasului. Să nu clipești pentru imediat după ce ai pus picăturile în ochi, deoarece clipitul face ca medicamentul să se scurgă în canalul lacrimal. După închiderea pleoapelor, preparatul acoperă spontan suprafața ochiului.

• După aproximativ 2 minute, poți începe să instilezi picăturile în celălalt ochi. Acest lucru împiedică primul ochi să clipească inconștient pe măsură ce picăturile sunt administrate celuilalt.
• Păstrează distanța dintre introducerea următoarelor picături pentru ochi. Așteaptă 10-15 minute înainte de a-ti administra un alt medicament.

Amintește-ți că administrarea directă a două preparate una după alta le clătește pe ambele – niciunul nu va fi eficient!

Dacă ai dificultăți, încearcă să îți pui picăturile pentru ochi în fața unei oglinzi sau culcat. De asemenea, poți cere ajutor unei alte persoane, dar asigură-te că o familiarizezi cu regulile de mai sus ale picăturilor pentru ochi.

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe