Ochii în vacanță

O senzație de arsură, ochii lăcrimoși, o pleoapă umflată sau orice alt tip de iritație oculară pot strica orice vacanta fie vara sau iarna. Te sfătuim ce să iei cu tine și cum să ai grijă de igiena corespunzătoare a ochilor în timpul călătoriilor.

Soarele, vântul, călătoriile lungi cu mașina sau cu avionul, praful sau nisipul în ochi, alergia oculară – acestea sunt doar câteva dintre cauzele iritației oculare care apar adesea în timpul călătoriilor de vacanță.

Să ne ferim ochii de soare!

Stratul protector de ozon din atmosferă se micșorează în fiecare an și tot mai multe radiații UV periculoase ajung la suprafața pământului. Știm că este dăunător pentru piele, dar acordăm atenție protecției ochilor? Din păcate, expunerea regulată a ochilor la radiațiile UVB poate duce nu numai la iritarea temporară a suprafeței ochiului (arsură, înroșirea ochilor, lăcrimare excesivă), ci și deteriorarea țesuturilor interne delicate ale ochiului. Radiațiile UV sunt deosebit de periculoase pentru persoanele care sunt deja diagnosticate cu boli oculare sau care au antecedente familiale de probleme oculare. Așadar, atunci când îți împachetezi bagajele de vacanță, amintește-ți nu numai de cremele de protecție solară și cremele de corp, ci și de produsele de protecție a ochilor.

Nu uita de ochelarii de soare buni și picăturile pentru ochi cu filtru UV!

Ochelarii de soare certificați, neapărat cu filtru UV, dintr-o sursă de încredere, se recomandă a se purta. Merită să alegi picăturile potrivite. HYABAK® este o picătură pentru ochi hidratantă cu filtru UVB care va aduce o alinare imediată ochilor iritați și obosiți și va proteja împotriva iritațiilor cauzate de soare, radiații UVB și vânt.

Mai multe despre de ce și cum să îți protejezi ochii de soare? citeste mai mult

Și când ceva intră în ochi…

O zi cu vânt poate fi o pacoste nu doar pentru cei care suferă de alergii și sunt sensibili la polenul din ierburi sau copaci. Conducerea unei mașini cu geamul deschis, mersul pe plajă sau pe stradă poate duce la intrarea în ochi a nisipului, a prafului sau a altor materii străine. Frecarea ochiului cu mâinile murdare, de exemplu, poate duce la micro traumă și infecție a suprafeței ochiului, provocând conjunctivită sau keratită.

Nu uita să menții igiena adecvată a ochilor și a pleoapelor!

Merită să ne amintim de igiena zilnică a pleoapelor și a tagumentului. Vom preveni acumularea de grăsime, secreții uscate și impurități (nisip, praf) pe gene și pleoape și vom restabili condițiile naturale pentru ochi. Datorită igienei regulate a zonei ochilor, vom evita simptomele de disconfort precum iritația, arsura, roșeața, mâncărimea sau umflarea pleoapelor și vom crește astfel eficacitatea picăturilor pentru ochi. Pentru a curăța marginile pleoapelor, folosește servetele dedicate, sterile, Blephaclean. Sunt impregnate cu ingrediente de curățare delicată și calmantă, potrivite pentru zona sensibilă a ochilor. Utilizatorii de lentile de contact ar trebui să-și amintească în special regulile de igienă a zonei ochilor.

Utlizarea lentilelor de contact

Amintește-ți că, în absența unei igiene adecvate, lentilele de contact pot fi, de asemenea, o sursă de infecții oculare grave, în special cu microleziuni coexistente ale suprafeței ochiului (de exemplu, ca urmare a umezirii insuficiente a suprafeței oculare). Sursa de microorganisme care provoacă infecții oculare (protozoare, de exemplu, Acanthamoeba, bacterii, viruși și ciuperci) poate fi și apa de la robinete, iazuri și lacuri, precum și apa cu clor din piscine. Să fim atenți oriunde este umezeală și sunt condiții precare de igienă, ceea ce se întâmplă adesea în timpul călătoriilor de vacanță.

Ține minte:

– Spală-ți bine mâinile înainte de a scoate și a îți pune lentilele

– Nu folosi agenți „înlocuitori” pentru clătirea lentilelor și soluțiile de depozitare

– Curăță zilnic și depozitează corect lentilele (în conformitate cu recomandările producătorului și ale specialiștilor)

Înlocuiește regulat lentilele (în funcție de perioada pentru care sunt destinate) și recipientele de depozitare a acestora

– Hidratează regulat ochii cu picături, cum ar fi lacrimi artificiale, fără conservanți, atunci când porți lentile de contact timp mai multe ore

– Curăță zilnic marginile pleoapelor cu agenți destinați acestui scop.

– În caz de iritare sau inflamare a ochilor, este absolut necesar să te abții de la purtarea lentilelor de contact și să consulți un oftalmolog.

– Practicanții recreației active (de exemplu sporturi nautice) ar trebui să se gândească la lentile de contact confortabile, de o zi. La plecare, împachetează toate accesoriile necesare în cantitatea potrivită – nu te baza pe faptul că le vei putea cumpăra în fiecare destinație de vacanță.

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe