Ochii în fața computerului

Un număr mare de ore petrecute în fața monitorului are un impact semnificativ asupra bunăstării noastre, așa că merită să urmezi câteva reguli simple pentru a evita afecțiunile neplăcute: iritația ochilor, cefaleea sau durerea coloanei vertebrale. Învață cum să ții cont de igiena muncii în fața computerului și să ai grijă eficient de confortul tău și al ochilor tăi!

Cum afectează computerul ochii?

Calculatorul radiază căldură, crescând temperatura aerului și reducându-i umiditatea. Lucrul în astfel de condiții, mai ales dacă încăperea este dotată cu aer condiționat, provoacă cu ușurință așa-numitul sindrom de ochi uscat. Când ne petrecem timpul utilizând computerul, clipim mai rar decât de obicei, astfel încât suprafața ochiului nu este suficient de hidratată. Privirea la monitor poate provoca multe afecțiuni, inclusiv roșeață a ochilor, mâncărime, arsură, lăcrimare sau tulburări de vedere.

Igiena muncii în fața computerului

Simți afecțiunile menționate mai sus? Iată 6 reguli care îți vor alina ochii:

1. Controlează distanța față de monitor

Atenție la cât de aproape ești de monitor. Cel mai bine este să păstrezi o distanță de aproximativ 50-70 cm față de monitor. Dacă monitorul este mai aproape de tine decât lungimea antebrațului, mărește distanța. În plus, asigură-te că ești la o distanță care îți permite să vezi întregul ecran. Asigură-te că marginea superioară a monitorului nu este deasupra liniei tale de vedere.

2. Asigură un iluminat adecvat

Cea mai bună iluminare atunci când lucrăm la computer este lumina naturală, dar seara și în zilele înnorate sau de iarnă, suntem adesea nevoiți să folosim iluminarea artificială. Alege iluminat general, iluminat de tavan, iluminat difuz, nu prea intens, pentru a nu obosi ochii. Nu uita să nu direcționezi lumina direct spre monitor și asigură-te că (aceasta) nu se reflectă în monitor.

3. Asigură condiții bune în cameră

Umiditatea prea scăzută a aerului usucă suprafața ochiului. Umiditatea optimă a aerului din camera în care lucrezi ar trebui să fie peste 50%. Pentru a asigura acest nivel de umiditate, deschide o fereastră frecvent (aerisește camera o dată la 3-4 ore), îndepărtează praful de pe mobilier și folosește un umidificator în perioada de toamnă și iarnă. Temperatura din camera în care utilizezi computerul ar trebui să fie în jur de 22-24 ° C.

4. Ia pauze la locul de muncă

Când lucrezi în fața unui computer, îndepărtează-te de el cel puțin o dată la fiecare 2 ore petrecute în fața lui. De asemenea, cel mai bine este să iei micro pauze și să îți iei ochii de la monitor la fiecare câteva sau câteva zeci de minute, cel puțin pentru o clipă. În acest timp, e bine să privești în depărtare sau să faci mișcări circulare cu ochii.

5. Folosește picături pentru ochi

Picăturile pentru ochi hidratante te vor ajuta să scapi de afecțiuni supărătoare precum roșeața, iritația sau mâncărimea ochilor. Nu este adevărat că aceste picături, numite lacrimi artificiale, interferează cu producerea lacrimilor naturale. Utilizarea unor astfel de preparate pur și simplu restabilește hidratarea corespunzătoare a ochilor. Nu utiliza picături pentru ochi fără conservanți, deoarece picăturile pentru ochi fără conservanți pot irita ochii și declanșa reacții alergice. Citește cu atenție prospectul și utilizează picăturile în mod regulat conform recomandărilor.

6. Nu uita să corectezi defectele de vedere

Când privim intens la un obiect situat îndeaproape timp îndelungat, tensiunea din mușchii ochilor crește. În timp, mușchii devin moi și vederea se deteriorează. Dacă folosești mult computerul, mergi la un oftalmolog cel puțin o dată pe an și fă-ți un test oftalmologic. Dacă ai o deficiență de vedere, alege ochelarii. De asemenea, e bine să comanzi ochelari cu un strat antireflex, care reduce reflexiile luminii și îmbunătățește confortul lucrului în fața computerului.

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe