Filtru UV protector

Protecție împotriva radiațiilor solare

HYABAK® sunt picături hidratante cu filtru UV, care oferă o protecție suplimentară a suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Picăturile pentru ochi hidratante și protectoare HYABAK® conțin actinochinol, o substanță care absoarbe radiațiile solare nocive, datorită căreia acționează ca un filtru UV și oferă o protecție suplimentară suprafeței ochilor noștri împotriva radiațiilor solare nocive..

Cum afectează radiațiile UV structurile individuale ale ochiului?

Corneea este situată în fața ochiului. Este responsabilă pentru refracția luminii care intră în ochi și toate radiațiile UVA, UVB și, eventual, UVC cad asupra acestuia. Corneea absoarbe toate UVC și o parte din UVB. UVA și restul UVB trec în ochi. O parte din această radiație este blocată de o altă structură a ochiului, irisul, iar unele călătoresc prin pupila din iris până la cristalin.

Cristalinul are o absorbție UV variabilă în funcție de vârsta. Odată cu vârsta, această structură devine galbenă, permițând ochiului să absoarbă o gamă mai mare de radiații UV. Prin urmare, protecția ochilor este extrem de importantă la copii.

Filtrul UV natural al ochiului este format din cornee și cristalin, a căror sarcină este să protejeze retina, cel mai delicat și esențial țesut din ochi. Retina este responsabilă pentru transformarea energiei luminoase într-un impuls nervos.

Ochiul uman - Hyabak

Zilnic, atunci când soarele nu strălucește foarte tare, ochii se protejează singuri împotriva radiațiilor UV. Acidul ascorbic prezent în ochi protejează cristalinul împotriva ultravioletelor. O altă barieră de protecție care este activată necondiționat este mijirea ochilor, care determină micșorarea pupilei. Cu toate acestea, este necesară o protecție suplimentară în timpul expunerii intense la soare.

Expunerea pe termen lung la radiațiile UV poate afecta segmentul anterior al ochiului, adică corneea, irisul și cristalinul și, în unele cazuri, chiar și retina, ducând la probleme grave de vedere.

Cele mai frecvente leziuni cauzate de radiațiile UV sunt: ​​keratoconjunctivita solară, grăsimea, pterigionul, cataracta, AMD (degenerarea maculară) și cancerele de piele și pleoape.

Keratoconjunctivita solară este foarte dureroasă, provoacă lăcrimare și uscare a ochiului și poate agrava vederea. La rândul lor, grăsimea și pterigionul sunt degenerescențe conjunctivale, ambele afecțiuni sunt rezolvate doar chirurgical.

Cataracta este o încețoșare a cristalinului ochiului. Se formează ca urmare a îmbătrânirii corpului, iar mulți ani de expunere a ochilor la radiațiile UV pot agrava semnificativ procesul în sine. Cataracta deteriorează semnificativ calitatea vederii, poate distorsiona imaginea și poate provoca o vedere incorectă a culorilor. Ca și în cazul pterigionului, aceasta se tratează doar chirurgical.

O altă boală oculară gravă care poate fi cauzată de radiațiile UV este AMD, care este degenerescența maculară legată de vârstă. Este cea mai frecventă cauză de orbire la persoanele peste 55 de ani. Una dintre teoriile dezvoltării acestei boli este stresul oxidativ, care este cauzat, printre altele, prin supraexpunere la radiațiile UV. Prin urmare, profilaxia în acest domeniu este foarte importantă, incluzând de exemplu, purtarea ochelarilor de soare de calitate și hidratarea ochilor cu picături cu filtru UV.

Radiațiile UV pot duce la boli oculare foarte grave, așa că ar trebui să ne amintim întotdeauna să ne protejăm nu numai pielea, ci și ochii împotriva acesteia.

Cum să-ți protejezi ochii de soare? Verifică

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe