Sindromul de ochi uscat

Nu subestima simptomele

Recunoști aceste simptome?

Ar putea fi sindromul de ochi uscat.

Trebuie să știi că sindromul de ochi uscat este o afecțiune gravă care, dacă este lăsată netratată, poate agrava simptomele, poate duce la afectarea ireversibilă a conjunctivei și corneei și la o scădere semnificativă a calității vieții. Sindromul de ochi uscat, cunoscut și sub denumirea de „ochi uscat”, este un set de simptome care apar ca urmare a producției insuficiente de lacrimi sau a unei compoziții anormale a lacrimilor, ducând la inflamarea cronică a conjunctivei și a corneei și, astfel, la perturbarea suprafeței. a ochiului.

Aceste simptome se intensifică și mai mult în condiții de mediu nefavorabile, de exemplu în încăperi cu aer uscat (aer condiționat sau cu încălzire centrală), la soare și vânt, în smogul orașului sau în fumul de țigară și când clipim rar, de exemplu în timp ce citim sau ne uităm la TV sau în timp ce utilizăm computerul la serviciu și acasă.

Se întâmplă ca simptomele de mai sus să fie însoțite de mâncărimi ale pleoapelor și ale marginilor acestora, îngroșarea și roșeața marginilor pleoapelor, cruste pe marginile pleoapelor și genelor, o senzație de frecare a suprafeței ochiului la mișcarea pleoapelor.

Aceste simptome sunt cel mai adesea rezultatul unei compoziții incorecte a lacrimilor. Compoziția anormală a filmului lacrimal apare de obicei ca urmare a disfuncției sau inflamației cronice a glandelor meibomian (DGM). Anormalitatea compoziției lacrimale poate apărea fie singură, fie simultan cu scăderea producției de lacrimi.

Motivele

Producția de lacrimi poate fi redusă sau compoziția lacrimilor poate fi incorectă din mai multe motive. Cele mai frecvente cauze ale sindromului de ochi uscat includ:

  • vârsta (producția de lacrimi scade odată cu vârsta)
  • unele boli generale sau medicamente luate în timpul tratamentului bolilor (boală hipertensivă, diabet, alergie, boli tiroidiene, boli reumatoide, boli de piele, de exemplu acnee, tulburări hormonale și altele)
  • utilizarea cronică a preparatelor pentru ochi cu un conservant, de exemplu, tratamentul antibacterian cu un antibiotic sau tratamentul glaucomului
  • folosind lentile de contact
  • Disfuncția glandei sebacee meibomiene, care duce la inflamația cronică a marginilor pleoapelor.

Tratament

Se întâmplă adesea ca atunci când simptomele oculare nu sunt foarte deranjante, să le ignorăm. Când simptomele se agravează, încercăm să rezolvăm singuri problema, ceea ce este de evitat.. Din păcate, deseori ignorarea simptomelor de ochi uscat sau acțiunea inadecvată determină agravarea simptomelor și poate duce la deteriorarea stării și la modificări ireversibile la suprafața ochiului. De asemenea, se întâmplă ca sindromul de ochi uscat să fie trecut cu vederea sau chiar să fie confundat cu alte afecțiuni ale ochilor, cum ar fi alergiile oculare. Prin urmare, merită întotdeauna să consulții un oftalmolog care îți va sugera o terapie adecvată.

Comanda in farmacii

Hyabak®. Ușurare și confort pentru ochii tăi.

Formulă hipotonică unică

Hipotonicul HYABAK® nu numai că hidratează ci și stabilizează filmul lacrimal, datorită căruia oferă un efect de confort mai lung.

Citește mai departe

Sistemul inovator ABAK

Picăturile de ochi hidratante din sistemul ABAK sunt o garanție a sterilității și siguranței suprafeței ochiului, fără utilizarea de conservanți nocivi.

Citește mai departe

“Folosesc și recomand picături pentru ochi HYABAK®. Ele ajută mai ales la serviciu, la computer sau în călătorii lungi. Foarte cool.”
— Norbert, grafician pe computer

Filtru UV de protecție

HYABAK® este o picătură hidratantă cu un filtru UV care oferă o protecție suplimentară a
suprafeței ochilor împotriva radiațiilor solare dăunătoare.

Citește mai departe